Voedings weetjes

De voeding die gezond is heeft geen label! 

By 7 februari 2022No Comments

Obesitas is de grootste killer van deze tijd.

We hebben het niet goed gedaan!

1977: Vroeger dachten we dat vetten hart en vaat ziekten veroorzaakten. Dat blijkt eigenlijk niet zo te zijn. Zelfs niet de slecht geachte verzadigde vetten. 

Wat is men toen gaan doen? De  vetten uit het voedingsadvies gaan halen. In Amerika is dit heel abrupt gebeurd. En het jaar daarop zagen we dat de mensen die obesitas hadden loodrecht omhoog ging. 5 tot 10 jaar later gevolgd door een toename van diabetes.

Je zou kunnen zeggen, dat is toeval geweest in de VS. Maar in elk land waar dat voedingsadvies is ingevoerd, zie je dat daar precies hetzelfde is gebeurd. 

We zien nu dat de oplossing om te vermageren en terug te gaan naar je normale gewicht niet is om minder te eten, juist niet, want we weten dat je daar uiteindelijk dikker door wordt. Het zogenaamde jojo-effect.

We moeten terug naar voor 1977. We moeten weer voeding eten wat van de natuur komt met alle natuurlijke vetten erin.

We gaan anders eten. We laten de snelle koolhydraten staan, zoals: pasta, brood, rijst en aardappelen en alle suikers. Geen dieetproducten en light producten. We gaan vers koken, met verse ingrediënten, dus geen pakjes en zakjes. Alles vers maken en je eet tot je verzadigd bent. Gezonde vetten uit voeding zorgt ervoor dat je voeding langzamer verteert en zorgt ervoor dat je langer verzadigt blijft. 

Wat gaan we wel eten, denk je nu? Veel groenten, vlees en vis en eiwitten en natuurlijke vetten.

Hongergevoel? Absoluut niet. Ik heb veel bourgondische mensen in de praktijk mogen begeleiden met deze methode. Men is verbaasd, het is lekker, het is veel en met veel smaak. Vet geeft nou eenmaal smaak. Een grote openbaring voor velen. 

Mensen die overschakelen zijn vaak verrast en zeggen: ik kan dit volhouden dit is lekker en ik eet beter en lekkerder dan voorheen. Maar er moet een verandering van mindset komen, word nieuwsgierig en laat je lichaam het werk doen zonder wilskracht. Je verzadiging begint op een natuurlijke manier. Je bent de hele ochtend en middag verzadigd. Je hebt ook geen behoefte meer aan tussendoortjes. 

De voeding die we nu eten zit zo verweven in onze maatschappij. Op iedere hoek van de straat kun je snacks kopen, makkelijke tussendoortjes bij het tankstation. Je kunt bijna 24 uur per dag eten en waarom, omdat je na twee uur heb je weer honger. Allemaal verweven in onze maatschappij van de leefstijl nu.

1977 is al zo lang geleden. Wetenschap en voeding dat veranderd in de loop der jaren, maar toch gaat het bij de overheid heel erg traag. Er wordt zo angstvallig aan vastgehouden. De resultaten zijn er en ook wereldwijd. Deze zijn gepubliceerd. Er zijn op dit moment 14 gedegen studies die laten zien dat deze methode waar is. 

De vetten zitten nog steeds in hoekje van: Zijn die toch niet verdacht voor hart en vaat ziekten. Terwijl precies het omgekeerde gebeurd. Je valt af, je wordt fitter, verhoogd cholesterol wordt weer normaal, bloeddruk wordt normaal en glucose wordt normaal, vetten zijn verbeterd, diabetes wordt omgekeerd. Dit zijn allemaal bewezen studies!

Voel jij dit enthousiasme! Maak een afspraak en dan gaan we een plan voor jou opstellen, inclusief wekelijkse consulten, weegmoment, weekmenu’s en recepten.

Leave a Reply