Afslankverhaal

Ervaringsverhaal Eveline Hermsen

By 23 juni 2021december 26th, 2021One Comment

Op 14 april 2021 ging de knop om. Mijn eerste afspraak bij Angela, mijn eerste weegmoment, de start van een “lichter” leven. Nog steeds blij dat ik deze stap heb gezet.

In het jaar ervoor tijdens de twee lockdowns wegens corona veel gesport en “normaal” gegeten, maar het zette geen zoden aan de dijk. Op mijn leeftijd begint je lijf toch echt te veranderen en is het lastiger om op gewicht te blijven. Best frustrerend! Toen ik op social media de advertentie van Angela voorbij zag komen, heb ik direct het contactformulier ingevuld. Na een telefoontje was de afspraak gemaakt.

Confronterend en heftig om te zien wat de weegschaal aangaf, maar des te meer een stimulans om van start te gaan in fase 1, dezelfde dag nog.

En het ging voorspoedig. De eerste paar dagen wat last gehad van ontwenningsverschijnselen, maar qua voeding prima vol te houden. En ‘s avonds vaak een maaltijd bestaande uit veel groente met soorten vlees of kip. En ja, toen de coronaversoepelingen het toelieten ook lekker uit eten geweest. Ook een barbecue hoef je echt niet af te slaan.

Nu zijn we 10 weken verder en ruim 10 kilo lichter, een paar stappen verder in het dieet en eerlijk: het is écht heel goed vol te houden. En daarbij is het nog lekker ook! Het geeft mij veel rust dat ik niet zoveel na hoef te denken en hoef te puzzelen wat ik wel of beter niet kan eten.

Eveline Hermsen

One Comment

Leave a Reply