Recepten

INDO KIP KERRIESOEP

By 29 augustus 2021augustus 31st, 2021No Comments

Deze heerlijke recepten, zijn fantastisch zodra je in het na-traject zit. In deze fase, zijn dit de perfecte recepten voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Prachtige ingrediënten in combinatie met onze heerlijke Coach Nutrition producten.

Ben jij nog bezig met het koolhydraatarme dieet, dan adviseren wij de helft van de ingrediënten te gebruiken in combinatie met de inhoud van het betreffende Coach Nutrition product. Dus de hoeveelheid ingrediënten dient te worden aangepast, naar de fase waarin jij je bevindt, binnen het betreffende dieet. Uiteraard begeleidt en adviseer ik jou daarbij.

DE RECEPTEN
Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen heeft voor Coach Nutrition heerlijke recepten gecreëerd met als basis de Coach Nutrition soepen en sauzen. Heerlijke gezonde en verse ingrediënten worden in deze recepten toegevoegd aan onze producten, die van zichzelf al bomvol goede voedingsstoffen zitten! Zo kun je variëren met onze sauzen en soepen, en heb je een gezonde, smaakvolle en verrassende maaltijd als resultaat.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 1 kleine zoete aardappel
 • 1 kip kerrie coach nutrition zakje (250 ml water)
 • 2 limoenblaadjes *toko
 • citroengras
 • ½ bio citroen
 • 100 gram kipfilet
 • 1 ei
 • 1/2 stronk lente ui

WAT HEB JE NODIG​

 • Staafmixer
 • Handrasp
 • Soepkommen of diepe borden (bij lage soepborden is het ei mooi zichtbaar)

WE GAAN AAN HET WERK

 1. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte en snijd ze dan nog eens doormidden. Doe de zoete aardappel in een (gietijzeren) pan en doe er 250 ml water bij. Doe de deksel er op en en laat in 10 à 15 minuten koken.
 2. Zet een andere pan op middelhoog vuur en doe er een snuf zout bij. Snijd de kip nu in grove stukken en doe in deze pan. Laat de kip ongeveer in 10 minuten gaar worden met een deksel er op.
 3. Prik in de zoete aardappel met een vork om te kijken of hij zacht en dus gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep vervolgens opnieuw op het vuur en warm op. Voeg als laatste het sap van de citroen toe en doe de citroenblaadjes en de gekneusde citroengras stengel erbij. Zet het vuur nu wat lager en doe er nog een klein scheutje water bij.
 4. Proef de soep en breng eventueel op smaak met zout & peper.
 5. Doe het zakje van de kip kerrie soep van Coach Nutrition erbij en roer goed.
 6. Kijk of de kip ondertussen gaar is en pluk met 2 vorken of snijd de kip heel fijn met een mes. Bewaar een klein beetje van de geplukte kip apart en doe de rest in de soep er bij.
 7. Bewaar het kookvocht van de kip en kook hier ondertussen het ei in. Zet een timer op 7 minuten en zorg ervoor dat de deksel er op zit, dat wil zeggen dat het ei gaat stomen, eiwit stolt en het eigeel iets zachter blijft.
 8. Snijd de lente ui in dunne reepjes.
 9. Serveer de kip kerriesoep in een soepkom, leg het gehalveerde ei er in, wat lente ui ernaast.
 10. Gebruik een handrasp om er nog wat citroenzeste over te strooien.

Leave a Reply