Recepten New Figure

Kip Madras met sperziebonen

  • 400 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 bij 1 cm
  • 600 gram sperziebonen, schoon en gehalveerd
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 3 paprika’s in blokjes gesneden, rood, geel en groen
  • 1 blik tomatenblokjes (uitgelekt!) 400g
  • 1 Granny Smith appel in fijne blokjes
  • 125 gram crème frâiche light
  • 5 eetlepels magere Griekse yoghurt 0% vet
  • 3 theelepels Jonnie Boer (Euroma) Curry Madras kruiden
  • Peper en zout
  • Chilivlokken of lepeltje Sambal Oelek
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Doe de olijfolie in de pan en verwarm deze. 
  2. Fruit de ui, gember en de knoflook zachtjes glazig.
  3. Voeg de kip en Curry Madras kruiden toe en bak deze 1 à 2 minuten mee. 
  4. Voeg peper, chili vlokken en zout toe. Roerbak 5 minuutjes.  Kook ondertussen de boontjes beetgaar in water met zout (8-10 minuten) en giet af. 
  5. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe aan de kip en verwarm 5 minuten mee. Voeg de yoghurt, crème fraîche en de appelblokjes toe en verwarm nog 1 minuut mee. 

Menusuggestie:

Lekker met zilvervliesrijst of volkoren mihoen en een frisse salade ernaast.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.