Recepten

PINDASAUS MET KIPSATÉ, BLOEMKOOLRIJST & KOMKOMMERSALADE

By 29 augustus 2021augustus 31st, 2021No Comments

Deze heerlijke recepten, zijn fantastisch zodra je in het na-traject zit. In deze fase, zijn dit de perfecte recepten voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Prachtige ingrediënten in combinatie met onze heerlijke Coach Nutrition producten.

Ben jij nog bezig met het koolhydraatarme dieet, dan adviseren wij de helft van de ingrediënten te gebruiken in combinatie met de inhoud van het betreffende Coach Nutrition product. Dus de hoeveelheid ingrediënten dient te worden aangepast, naar de fase waarin jij je bevindt, binnen het betreffende dieet. Uiteraard begeleidt en adviseer ik jou daarbij.

DE RECEPTEN
Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen heeft voor Coach Nutrition heerlijke recepten gecreëerd met als basis de Coach Nutrition soepen en sauzen. Heerlijke gezonde en verse ingrediënten worden in deze recepten toegevoegd aan onze producten, die van zichzelf al bomvol goede voedingsstoffen zitten! Zo kun je variëren met onze sauzen en soepen, en heb je een gezonde, smaakvolle en verrassende maaltijd als resultaat.

Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN VOOR 1 PERSOON

  • 100 gram kip saté
  • 1 zakje Pindasaus Coach nutrition (100 ml water)
  • 1,5 eetlepel crunchy pindakaas
  • 1 eetlepel seroendeng (kokos met nootjes)
  • ¼ bloemkool
  • 1 ei
  • ½ komkommer
  • ½ biologische citroen
  • 2 el sojasaus
  • 1 stengel citroengras
    biologisch kruiden zout (of peper & zout)

*eventueel wat verse koriander en rode peper

WAT HEB JE NODIG​

  • Sate prikkers lang
  • Mandoline – dunschiller
  • Handrasp
  • Citruspers

WE GAAN AAN HET WERK

  1. Snijd de kip in gelijke stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  2. Hak een knoflookteen heel fijn. Doe dit in een bakje en voeg daar 2 eetlepels sojasaus aan toe met een theelepel honing en 1 theelepel citroensap & een snuf zout & peper.
  3. Verdeel daarna de kipstukjes over 2 satéstokjes en laat minimaal een half uur marineren.
  4. Snijd het uiteinde van de komkommer af. Gebruik de mandoline om een snelle komkommersalade te maken en druppel wat citroensap overheen met wat kruidenzout of zout en peper.
  5. Maak nu de satésaus door 100 ml water in een sauspan te verwarmen. Strooi hier het pindasaus zakje van Coach Nutrition in roer even. Doe dan 1,5 eetlepel pindakaas erbij. Doe er ook nog een gekneusde citroengras stengel bij en verwarm de saus.
  6. Bak nu de saté stokjes in een anti aanbak pan tot ze gaar zijn. Je kan ze meten met een thermapen voor een ideale kerntemperatuur. Kip kan je namelijk niet rosé of rauw eten. Kerntemperatuur = 70-72 graden.
  7. Pak een wok pan, doe hier een paar druppeltjes olie in en bak de bloemkoolrijst. Doe er een heel ei bij en bak nog even kort.
  8. Let de kipsaté op je bord, verdeel er de satésaus overheen (of naast), doe de bloemkoolrijst en de komkommer salade erbij en strooi er als laatste nog wat citroenzeste en seroendeng overheen.

Leave a Reply